Delfini i ajkule oduševili Banjalučane

Milan Zubović
Delfini i ajkule oduševili Banjalučane

Banjaluka - Vaterpolisti Srbije i Crne Gore oduševili su Banjalučane.

Spektakl na Gradskom olimpijskom bazenu opravdao je sva očekivanja, tražila se karta više, ali mjesta jednostavno više nije bilo. Energija sa tribina prenijela se na igrače koji su vodili veliku borbu, a na kraju su morali da odluče peterci jer nije bilo pobjednika poslije 32 minuta. Miloš Ćuk nije bio precizan pa su se Crnogorci na neki način revanširali Srbiji za poraz u finalu Evropskog prvenstva januara ove godine u Beogradu. Banjalučani su znali da pozdrave aktuelne svjetske i trostruke evropske šampione dok su ispoštovali i selekciju Crne Gore čijoj se himni nije zviždalo na početku meča. Poslije utakmice vaterpolisti su bili voljni da na Trgu Krajine izađu pred navijače, ali zbog slabog odziva to je otkazano. Selektor "delfina" Dejan Savić bio je oduševljen prijemom publike u najvećem gradu Srpske.

- Hvala organizatoru, publici i svima koji su omogućili da ova utakmica bude odigrana. Nadam se da ćemo uskoro ponovo organizovati ovakav spektakl. Kao što smo rekli pre utakmice rezultat nije bio u prvom planu koliko predstava pred banjalučkom publikom. Obe ekipe mnogo su želele pobedu, a mi smo katastrofalno igrali sa igračem više to je odlučilo pobednika. Jeste da smo šutirali peterce, ali slaba realizacija igrača više sve je poremetila - izjavio je Savić.

On u ovom meču nije mogao da računa na Dušana Mandića koji se povrijedio na jutarnjem treningu pred utakmicu. Mladi vaterpolista Srbije meč je odgledao sa klupe, a tokom susreta slikao se sa najmlađim članovima VK Banjaluka te je dobio njihove ovacije. Savićev kolega na suprotnoj strani i nekadašnji saigrač iz reprezentacije Vladimir Gojković bio je prezadovoljan pobjedom.

- Napravili smo veoma dobar rezultat i čestitam svojim igračima koji su na pravi način shvatili susret protiv Srbije koja je nekoliko godina najbolja ekipa na svijetu. Finalni meč Evropskog prvenstva odigrali smo veoma dobro, a isto to smo ponovili sada što je za nas velika satisfakcija jer smo svjesni da na pravi način možemo da radimo i spremamo se za ono što nas očekuje na ljeto - kazao je Gojković.

U odsustvu Živka Gocića kao kapiten "delfine" je predvodio najbolji svjetski vaterpolista Filip Filipović pohvalio je publiku u rekao da bi napunili i beogradsku "Arenu", a ne GOB u Banjaluci.

- Sa Crnom Gorom utakmica nikad nije bila revijalna i tako smo samo govorili pred meč dok je u bazenu bila velika borba. Sa ovakvom realizacijom igrača više jednostavno nismo mogli da pobijedimo. Nismo iskoristili svoje šanse, vratili smo se u drugom delu utakmice, poveli, držali rezultat, ali nismo imali koncentracije, a možda i snage da izdržimo celu utakmicu sa slabom realizacijom igrača više - rekao je Filipović.

Sa 16 bodova Srbija je osvojila prvo mjesto u grupi B Svjetske lige dok je ranije izborila nastup na Fajnal ejtu gdje će braniti titulu, a završni turnir biće održan od 21. do 26. juna u kineskom Huižou.

Ćevapi

Koliko su banjalučki ćevapi omiljeni svim strancima koji dođu u grad na Vrbasu govori i podatak da su poslije utakmice vaterpolisti Srbije zajedno sa stručnim štabom otišli u jednu banjalučku ćevabdžinicu gdje su pojeli 54 velike porcije. Predstavnici VS Srbije uredno su platili račun.

 

Pijetlović trener

Centar Pro Reka i reprezentacije Srbije Duško Pijetlović koji vodi porijeklo iz okoline Mrkonjić Grada obećao je da će po završetku sezone doći u najveći grad Republike Srpske i odraditi nekoliko treninga sa vaterpolistima Banjaluke. Kako je rekao biće mu to prilika da obiđe familiju.

Grahovac

Predsjednik Vaterpolo savez Republike Srpske i BiH Slobodan Grahovac bio je prezadovoljan kompletnim događajem.

- Sve je super prošlo i naši gosti su otišli veoma zadovoljni iz Banjaluke. Srbiji ovaj rezultat više odgovara jer je to zalet ka olimpijskom zlatu dok Crnogorcima daje nadu da mogu do medalje u Riju - rekao je Grahovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana