Borik 2014: Bitka za prestiž i nagrade

D. P.
Borik 2014: Bitka za prestiž i nagrade

Banjaluka - Na 38. tradicionalnom turniru u malom fudbalu "Borik 2014", koji počinje danas u 16 časova nastupiće 161 ekipa.

Na žrijebu održanom u banjalučkom "hramu" sporta ekipe su razvrstane u 11 starosnih kategorija, a broj ekipa biće i veći kada bude obavljeno izvlačenje parova u konkurenciji seniorki i pionira. Najviše sastava nastupiće kod seniora amatera, 57, dok će se za trofej u futsalu boriti 11 ekipa. Kod veterana je prijavljeno 11, juniora osam, kadeta 13, pjetlića osam i fakulteta deset ekipa. Od ove godine turnir osnovnih i srednjih škola će se igrati u sklopu Malih olimpijskih igara za banjalučku opštinu i okupio je čak 43 ekipe. Od toga je 26 kod osnovnih (19 muških i sedam ženskih), te 17 kod srednjih škola (13 i četiri). Prvi dio smotri u svim starosnim kategorijama, osim osnovaca i srednjoškolaca, biće odigran po grupama, poslije čega će uslijediti eliminacije po Kup sistemu.

Promotor turnira je prvotimac banjalučkog Borca Vladan Grujić. Prvog dana turnira, danas os 16 časova biće odigrano devet utakmica, osam u konkurenciji seniora amatera, a jedna kod veterana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana