Прикрили војну имовину вриједну 74 милиона КМ

Жељка Домазет
Прикрили војну имовину вриједну 74 милиона КМ

Сарајево - Министарство одбране БиХ прикрило је најмање 74.224.754 марке сталних средстава и извора средстава, јер није вриједносно приказало покретну перспективну војну имовину.

Навели су то ревизори у извјештају о финансијској ревизији Министарства одбране БиХ за прошлу годину у којем је изражено мишљење са резервом. МО, као највећи буџетски потрошач, због бројних пропуста “за длаку” је избјегло негативно мишљење, које је добило прошле године.

Ревизори су навели да у МО није успостављен ефикасан и поуздан систем јавних набавки, а откривена је и недовољна ажурност у достављању финансијске документације. Истакнуто је и неадекватно финансијско управљање, јер нису оправдани дати аванси из ранијих година, а нису плаћена ни потраживања од војно-дипломатских представника за испоруку млазног горива. 

- МО је од укупно 305.847.000 марака, које је имало на располагању, реализовало 300.399.189 КМ, од чега је више од 87 одсто или 278 милиона КМ потрошено на плате и накнаде трошкова 10.012 запослених - навели су ревизори.

 

Више детаља прочитајте у данашњем штампаном издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана