Leko ide u Beč, Topićeva u Brisel

V. K.
Leko ide u Beč, Topićeva u Brisel

Sarajevo - Predsjedništvo BiH razriješilo je devet ambasadora, konzula i šefova stalnih misija zbog isteka mandata, a njihovi nasljednici, koji će biti predstavnici hrvatskog naroda, mogli bi biti poznati već iduće sedmice.

Većini razriješenih diplomata trogodišnji mandat ističe u maju i ostavljeno im je 30 dana za oproštajne posjete. Ambasadora u Austriji Tanju Milašinović mogao bi zamijeniti Tomislav Leko, koji je takođe u diplomatskoj misiji u Beču. Razriješena je i ambasador u Briselu Bisera Turković, kojoj u junu ističu tri godine službe u Belgiji. Kraj mandata je i za ambasadora u Španiji Jasnu Krivošić-Prpić, u Jordanu Darka Zeleniku i Švedskoj Jadranku Kalmetu.

Iz diplomatskih fotelja će i generalni konzul u Čikagu Brane Pećanac, generalni konzul u Štutgartu Dragan Dragić, šef stalne misije u Ženevi Miloš Prica i šef stalne misije pri EU Igor Davidović kojeg bi mogla zamijeniti Lidija Topić.

Mandat ove godine ističe za još dvadesetak visokorangiranih diplomata, a očekuje se da će do kraja ovog mjeseca Predsjedništvo donijeti još nekoliko odluka o razrješenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana