Четворица оптужених се изјаснила о кривици за злочин у Великом парку за 15 дана

Ж. Д.
Четворица оптужених се изјаснила о кривици за злочин у Великом парку за 15 дана

Сарајево - Суђење четворици оптужених за ратне злочине над заробљеним војницима ЈНА почињене 1992. године у Сарајеву у случају "Велики парк" требало би да почне у року од 15 дана.

Оптужени бивши командант Специјалне јединице МУП-а РБиХ Драган Викић, бивши министар унутрашњих послова РБиХ Јусуф Пушина те Нермин Узуновић и Младен Човчић јуче су се изјаснили да нису криви.

Тужилаштво БиХ је 29. децембра прошле године подигло оптужницу због ратних злочина над припадницима ЈНА у априлу 1992. у Великом парку у Сарајеву. Оптуженима је стављено на терет да су као команданти и припадници регуларних полицијских снага и резервног састава полиције знали и били информисани о заробљавању осам припадника ЈНА српске националности из транспортера у квару на подручју сарајевског насеља Добриња. Војници су потом изведени у Велики парк близу Дома полиције у центру Сарајева гдје су рафалима убијени.

Тужилаштво је раније саопштило да је у овом предмету спровело дуготрајну, детаљну и темељну истрагу у којој је саслушано више десетина свједока и прикупљена велика количина доказног материјала. Наводе оптужнице доказиваће са више од 80 свједока и 400 доказних материјала.

Након јучерашњег рочишта Никица Гржић, који брани Пушину, рекао је да доказима којима располаже тужилаштво неће успјети доказати кривицу његовог брањеника, а исто мишљење има и Фахија Каркин, који заступа Викића. Изјашњене о кривици испред зграде Суда БиХ и у судници пратило је око 100 сабораца и присталица оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана