Simulacija pada Erbasa A-320

B92, Večernje novosti
Simulacija pada Erbasa A-320

Francuski stručnjaci objavili su simulaciju leta Erbasa A-320, koji se srušio u utorak, a na snimku je prikazano kako je kopilot upravljao letjelicom.

Simulacija je urađena u Evropskom simulatoru letenja, a izgled kokpita je drugačiji, pošto je u simulatoru urađen nalik onome kod Boinga 737.

Na snimku je prikazano da je glavni pilot u jednom trenutku izašao iz kabine, a da je kopilot odmah nakon toga pritisnuo dugme za sletanje.

Prema poznatim informacijama, pilot je pokušao da se vrati u kabinu, ali je kopilot sjedio i čekao da se avion sruši.

Ranije je objavljeno da je njemački pilot Andreas Lubic, koji je sa sobom u smrt odveo 149 osoba, krio depresiju od svojih poslodavaca.

Mnoge aviokompanije su hitno donijele nova pravila, prema kojima u toku leta u svakom trenutku dvije osobe moraju biti u kokpitu.

Pronađeno između 400 i 600 dijelova tijela

 

Francuska policija, koja nastavlja da pretražuje mjesto pada aviona kompanije "Germannjings", saopštila je danas da je do sada pronađeno između 400 i 600 dijelova tijela od 150 osoba koje su stradale u nesreći.

"Nismo pronašli nijedno tijelo u cjelosti", rekao je za AP pukovnik Patrik Turon iz jedinice žandarmerije koja pretražuje teren.

Kako je dodao, uzeti su uzorci DNK sa stvari koje su dale porodice žrtava - poput recimo, četkice za zube - što bi moglo da pomogne u identifikaciji žrtava.

Prema njegovim riječima, proces identifikacije žrtava biće težak, a od pomoći mogu da budu i nakit i drugi predmeti.

Avion njemačke kompanije srušio se u utorak u francuskim Alpima dok je letio na liniji Barselona-Diseldorf. Niko od 144 putnika i šest članova posade nije preživio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana