Шешељ: У Хагу сам оставио рањену звер да крвари

Blic.rs
Шешељ: У Хагу сам оставио рањену звер да крвари

На Тргу Републике око 3.000 људи слушало је обраћање лидера радикала Војислав Шешељ. Колона људи је онда кренула у шетњу и тренутно се налази код Ташмајданског парка. Саобраћај кроз центар Београда је био обустављен.

Раније се на скупу на Тргу обратио лидер радикала Војислав Шешељ.

 - Као што сам обећао пре 12 година, растурићу Хашки трибунал. Сада сам дошао да вам поднесем извештај. Оставио сам тамо рањену звер да крвари, али тамо су и даље наши сужњи, и суди им се зато што су Срби - рекао је Шешељ на митингу СРС под називом "Повратак победника".

Шешељ је навео да се суди "српским генералима и официрима који су бранили отаџбину", преноси Блиц.

- Схевенинген је место велике патње. Ниједан Хрват није осуђен, сви Шиптари су ослобођени, муслимани осуђивани на годину-две, а само Србима драконске казне. Овај издајнички режим ништа не ради да то промени - каже Шешељ.

Он је додао да "Вучићева десна рука, Вулин" каже да га је Америка послала.

- Сада су на власт дошли најгори, наши дојучерашњи саборци и сарадници. Били су у првим редовима за одбрану Србије, а сада се додворавају Американцима. Издали су, али је дошло време да положе рачуне. Што нису пред изборе рекли да ће бити смањења плата и пензија? Зато ћемо већ следеће године имати нове изборе - рекао је Шешељ.

Шешељ каже да су његови некадашњи најближи сарадници Томислав Николић и Александар Вучић "издали Србију" због власти и огромног новца и да је дошло вријеме да народу положе рачуне.

"Како каже Његош, потурци се плахи и лакоми. Били су плахи да што пре дођу на власт и били су лакоми на огроман новац, и Томислав Николић и Александар Вучић, и зато су издали, али дошло је време да положе рачуне пред српским народом", рекао је Шешељ.

Он је истакао да су власт и њена политика наопако насађени и да је Србији неопходна нова економска политика, савезништво с Русијом и окретање Истоку.

Он је додао да и даље половина грађана не жели у ЕУ, и да је то њихова "шанса".

- Сада морамо да се опоравимо, консолидујемо, повратимо чланство и прикупимо ново. Још увек је више од 50 одсто грађана против ЕУ, и то је наша снага. Кренимо сада у победнички марш кроз Београд, да се ни један цвет и ниједан излог уништи, да покажемо какви смо и колико достојанствени - рекао је Шешељ.

Лидер радикала тврди да су Томиславу Николићу помогли Мило Ђукановић, Борис Тадић и западне силе да дође на власт.

- Сада је председник са фалсификованом дипломом, ниједан испит није положио. Некада је био частан и скроман. Вучић додуше није фалсификовао диплому - каже Шешељ.

На Тргу је било присутно  око 3.000 људи, процјена је београдске полиције која обезбјеђује скуп.

Немања Шаровић каже да су "издајнички режими Николића и Вучића" покушали да спрече овај величанствени скуп.

- Цепали су плакате, отказивали аутобусе, али нису успели - рекао је Шаровић.

Док се чекало обраћање Шешеља, са разгласа су могле да се чују крајишке песме, а људи су масовно носили заставе и транспаренте са Шешељевим ликом. Наступао је и народни певач Ера Ојданић и Баја Мали Книнџа.

Повремено су могле да се виде упаљене бакље, док у је неко понио и транспарент на коме је предсједник Русије Владимир Путин са шајкачом. Има доста људи који носе слике Војислава Шешеља, као и заставе са ликом Драже Михајловића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана