Министар одбране открио у каквом је Фицо стању

GS
Foto: Sputnik

Потпредсједник Владе Словачке и министар одбране Роберт Калињак саопштио је данас да је премијер Роберт Фицо при свијести и да се љекари надају позитивној прогнози.

Калињак је поновио да је операција у петак била успјешна, али да његово стање још не дозвољава да премијер буде пребачен из болнице у Банској Бистрици наредних дана.

"Неколико чуда се догодило у болници у Бањској Бистрици посљедњих дана... Међутим, оваква повреда је изузетно исцрпљујућа и још није санирана. Не мислим да ће било какав превоз премијера бити могућ у наредних неколико дана", саопштио је он на конференцији за новинаре, преноси СМИ.

Додао је да са премијером комуницира само о најважнијим стварима, али да није неопходно да он, као потпредсједник Владе, преузме његове надлежности.

Обраћајући се новинарима испред болнице, Калињак је истакао да су медији одговорни за подјелу друштва која је резултирала атентатом.

"Многи медији мијешају извјештавање са блаћењем. Роберт Фицо је дуго био етикетиран најгорим придевима, на билбордима је био етикетиран као зао", каже Калињак.

Он је такође навео да ће влада наставити да ради по програму који је поставио Фицо.

"Сљедеће недјеље Влада ће имати два састанка, један редовни и други ванредни, посвећен европским фондовима", навео је он.

Министарка здравља Зузана Долинкова је изјавила да је здравствено стање Роберта Фица стабилизовано, али и даље озбиљно. Према њеним ријечима, то је оцијенио љекарски конзилијум на преподневном састанку.

"Јучерашња операција, која је трајала два сата, допринела је позитивној прогнози здравља премијера", рекла је Долинкова.

Медији преносе да је осумњичени за напад на словачког премијера, Јурај Цинтула признао данас кривицу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана