Putin: Strane službe se upliću u unutrašnja pitanja Rusije

Srna
Putin: Strane službe se upliću u unutrašnja pitanja Rusije

Moskva - Ruski predsjednik Vladimir Putin optužio je strane obavještajne službe za pokušaje uplitanja u unutrašnja pitanja Rusije.

Putin je rekao da ruska obavještajna služba treba da suzbije aktivnosti stranih specijalnih službi koje pokušavaju da pojačaju svoje prisustvo u Rusiji, što, kako kaže, nije tajna.

Ruski predsjednik je pozvao specijalne službe da nastave sa sistematskim i upornim radom u borbi protiv terorizma i s ciljem jačanja ruskih granica.

„Neophodno je osnažiti i spoljnu i unutrašnju bezbjednost, raditi na uništenju finansijske i regrutacijske mreže kriminalaca, boriti se protiv pokušaja ekstremista i radikala da utiču na mlade ljude, protiv širenja ideologije mržnje, vjerske netolerancije i agresivnog nacionalizma“, rekao je Putin, prenio je „Sputnjik“.

Govoreći na svečanoj večeri posvećenoj Danu zaposlenih u bezbjednosnim organima, Putin je rekao da će Rusija nastaviti da odlučno eliminiše uporišta međunarodnog terorizma i da će sarađivati sa drugim zemljama u borbi protiv ove globalne opasnosti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana