Prepoznala sina kojeg je otac Ismar Mešinović odveo u Siriju

G. M.
Prepoznala sina kojeg je otac Ismar Mešinović odveo u Siriju

RIM - Lidija Solano Herera, Kubanka koja živi Italiji, prepoznala je na fotografijama na društvenim mrežama svog sina Ismaila kojeg je njen muž Ismar Mešinović prije više od godinu odveo u Siriju pridruživši se terorističkoj organizaciji Islamska država.

Mešinović, koji je državljanin BiH, u međuvremenu je poginuo u Siriji, a Hererova od tada ništa ne zna o svom djetetu. Italijanski mediji pišu da je Mešinović iz Italije otišao prije godinu. Supruzi je rekao da dječaka vodi nekoliko dana svojim roditeljima u BiH, ali je otišao u Siriju. Od kada se dječaku izgubio trag za njim je potragu raspisao i Interpol.

Na jednoj od fotografija dječak nosi vojničke pantalone, crnu duksericu i pušku-igračku oko vrata. Za ruku drži muškarca kome se ne vidi lice.

- To je Ismail, to je moj sin, prepoznajem mu lice - rekla je Hererova.

Policija međutim, nije sigurna da li je na fotografiji zaista Ismail ni kada je ona nastala.

Mešinović je u Italiju stigao prije nekoliko godina gdje je radio kao moler. On i Herera vjenčali su se 2011. godine, a iste godine dobili su Ismaila. List "Republika" navodi da je Mešinovićev život promijenio vehabijski vođa iz BiH Husein Bilal Bosnić nakon što je održao predavanje u Pordenoneu. Bosnić je u septembru uhapšen zbog vrbovanja džihadista i još je u pritvoru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana