Papa Franjo: Poruka uskrsnuća nudi nadu

Agencija
Papa Franjo: Poruka uskrsnuća nudi nadu

Vatikan - Desetine hiljada vjernika prisustvovalo je na Trgu Svetog Petra u Vatikanu misi koju je, povodom Uskrsa, predvodio papa Franjo.

U poricu objavljenoj na "Tviteru", papa je naveo da poruka uskrsnuća nudi nadu u svijetu koji je ispunjen brojnim djelima nepravde i nasilja.

"Poruka nosi plodove nade i dostojanstva tamo gdje su uskraćeni i isključeni, gladni i nezaposleni, migranti i izbjeglice, tako često odbačeni današnjom kulturom otpada i žrtve trgovine drogom, trafikinga, te modernih oblika robovlasništva", istakao je papa.

On je pozvao na "brzi kraj" uništenja u Siriji, zahtijevajući slanje pomoći ugroženima i uspostavljanje pogodnih uslova za povratak raseljenih.

Papa je zatražio pomirenje u Izraelu i izrazio je nadu da će zajedničko poštovanje "prevladati podjele" u Jemenu i na cijelom Bliskom istoku.

Hodočasnici iz raznih dijelova svijet i Italije okupili su se na trgu okićenom proljećnim cvijećem kako bi čuli tradicionalni govor pape "Gradu i svijetu" /Urbi et Orbi/ sa balkona bazilike Svetog Petra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana