Objavljene tajne prepiske Klintonove

Agencije
Objavljene tajne prepiske Klintonove

Vašington - Za stotinak elektronskih poruka Hilari Klinton iz vremena dok je obavljala dužnost državnog sekretara, utvrđeno je da su sadržale povjerljive informacije, saopštila je američka diplomatija.

U polemici koja ugrožava trku Klintonove za predsjednika 2016., Stejt department je na svojoj internetskoj stranici objavio više od 4.000 i-mejlova koje je slala, primala ili prosljeđivala s privatne adrese i servera dok je bila na čelu ministarstva spoljnih poslova.

Stejt department, po nalogu pravosuđa, od proljetos pregledava, razvrstava i objavljuje u etapama, svaki mjesec, stotine i hiljade službenih elektronskih poruka Klintonove. Ministarstvo je još prije petnaestak dana priznalo da se šezdesetak i-mejlova moralo naknadno uvrstiti među "povjerljive". Za naknadnu provjeru pošte Hilari Klinton zadužen je glavni obavještajni inspektor. Stejt department je saopštio da je do sada obradio 25 odsto službene pripiske bivšeg državnog sekretara koja će se objaviti. Pravosuđe je odredilo da se sva prepiska mora objaviti do januara 2016., nepunu godinu prije predsjedničkih izbora. Njen glavni suparnik u predsjedničkoj trci Donald Tramp rekao je da je Klintonova "izgubila ugled" nakon ove afere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana