Masakr u Njemačkoj u režiji Dražena Dakića porijeklom iz Gradiške

 Masakr u Njemačkoj u režiji Dražena Dakića porijeklom iz Gradiške 18.09.2017 23:42 | Nezavisne.com

Vilingendorf - Njemačka policija i dalje traga za Draženom Dakićem (40), porijeklom iz Gradiške, koji je u četvrtak naveče u Vilingendorfu hicima iz puške ubio svog šestogodišnjeg sina, novog momka (34) svoje bivše supruge, ali i njenu rođaku (29).

Policija sumnja da je Dakić i dalje naoružan puškom, koja je vjerovatno iz arsenala nekadašnje JNA.

Dražen je, kako pišu njemački mediji, ušao kroz baštu i počeo pucati odmah s terase na bivšu suprugu i njene goste, koji su se okupili kako bi proslavili dječakov polazak u školu.

Njegova bivša supruga je preživjela napad, pa se vjeruje da je ona u opasnosti, a tokom vikenda je oko 250 policajaca pretraživalo šumu sjeverozapadno od Vilingendorfa.

Ubicu su tražili i helikopterom. Prestravljenim mještanima policajci su poručili da, zbog vlastite bezbjednosti, ne izlaze iz svojih kuća dok ne pronađu ubicu.

Dakićeva seat ibica pronađena je nedaleko od šume.

U međuvremenu, policiji su se javili brojni svjedoci koji vjeruju da su vidjeli bjegunca.

"Pratimo te tragove, ali svjedoci se često zabune", rekao je portparol tamošnje policije.

Navodno je jedan pacijent klinike "Helios" vidio Dakića kako je došao u bolnicu i pitao za svoju bivšu suprugu, ali to nije potvrđeno.

Mediji pišu da je Dakić i u prošlosti imao nasilne ispade, te da je bio osuđivan zbog prijetnji, a nedavno je prijetio i bivšoj supruzi da će je ubiti nakon što ga je ostavila.

Nekoliko njemačkih medija navodi i informaciju kako je Dakićeva bivša supruga trudna, a otac je njen novi partner.

Dakić je navodno nedavno dao otkaz, a šefu je rekao da "mora srediti porodičnu situaciju".

Njegov brat ističe da ne može vjerovati šta se dogodilo.

"Nedavno mi se požalio da pije puno lijekova i da ne može noću spavati", kazao je vidno potreseni Goran Dakić, Draženov brat.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica