Izvukli dječaka iz kanalizacije Betmenovim metodima

Agencija
Izvukli dječaka iz kanalizacije Betmenovim metodima

Los AnđeleS - Trinaestogodišnji Džesi Hernandes samo je čudom spasen iz kanalizacione cijevi u Los Anđelesu, gdje je proveo skoro 13 časova, prenose američki mediji.

Hernandes je, dok se igrao sa drugom djecom u jednoj napuštenoj zgradi propao kroz drvene daske na dubinu od osam metara i završio u toksičnom podzemnom lavirintu gradskog kanalizacionog sistema, prenosi Si-Bi-Es njuz.

Nesreća se dogodila u nedjelju poslije podne. Djeca su odmah obavijestila odrasle, koji su pozvali hitnu službu, a spasioci su kamerama pretraživali kanalizacione cijevi.

- Potraga koja je trajala 13 časova bila je trka sa vremenom, jer je šansa za preživljavanje smanjena u tom toksičnom okruženju - rekao je Erik Skot iz vatrogasnog odjeljenja Los Anđelesa.

Tokom potrage više od 100 vatrogasaca pregledalo je oko 730 metara cijevi lavirinta kanalizacionog sistema sa različitom dubinom vode, koja se kreće 24 kilometara na čas.

Spasioci, kako je navedeno, nisu mogli da uđu u sistem zbog opasnog okruženja, zbog čega su koristili kamere ili popularne "betmenovske metode".

Džesija su pronašli kada su vidjeli otiske prstiju na jednoj kanalizacionoj cijevi, poslije čega su na toj lokaciji odmah otvorili šaht.

Dječak je pronađen na oko kilometar i po od mjesta gdje je propao, na dubini od tri metra i izvučen je pomoću bezbjednosnih crijeva, prenosi AP.

Zdravlje nije ugroženo

Odmah po spasavanja Džesi Hernandes je podvrgnut detaljnim pregledima. Osim manjih ogrebotina i uboja, koji su nastali padom, dječak nije imao drugih povreda. Što je najvažnije, nije bilo trovanja, s obzirom na to da je u prostoru sa toksičnim materijama proveo više od pola dana.

- Sigurno je da će se zbog pretrpljenog straha sjećati ove ružne anegdote cijeli život. Na sreću mlad je i psihičkih posljedica ne bi trebalo da bude - kazali su ljekari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana