Ekstremisti objavili još jedan snimak britanskog novinara

Agencije
Ekstremisti objavili još jedan snimak britanskog novinara

London - Džihadisti Islamske države objavili su, u razmaku manjem od nedjelju dana, drugi po redu snimak britanskog taoca, novinara Džona Kantlija.

Tokom šestominutnog snimka Kantli kaže da je Islamska država "uhvatila na spavanju" zapadne vlade i da, iako su preduzete sada akcije, one potcjenjuju "jačinu i borbenu spremnost protivnika", preneo je BBC.

"Još od Vijetnama nismo bili svjedoci ovakvog potencijalnog haosa u nastajanju", rekao je Kantli, kojeg su ekstremisti oteli 2012. u Siriji.

Kantlijev snimak se pojavio kada su istovremeno otpočeli vazdušni napadi SAD i njenih saveznika na položaje džihadista Islamske države u Siriji.

Britanske snage ne učestvuju u tim napadima ali vlada ne isključuje takvu mogućnost.

U prvom snimku Kantli je u narandžastom kombinezonu rekao da ga je britanska vlada napustila i da planira da otkrije istinu o džihadistima koji su zauzeli velike dijelove teritorije Iraka i Sirije.

Džihadisti Islamske države su ubili trojicu talaca, dvojicu Amerikanaca i Britanca, a snimke odrubljivanja glava su postavili na internet.

U posljednjem snimku džihadisti su zaprijetili da će sljedeća njihova žrtva biti Britanac Alan Hening, podsjetio je BBC.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana