Екстремисти објавили још један снимак британског новинара

Агенције
Екстремисти објавили још један снимак британског новинара

Лондон - Джихадисти Исламске државе објавили су, у размаку манјем од недјелју дана, други по реду снимак британског таоца, новинара Джона Кантлија.

Током шестоминутног снимка Кантли каже да је Исламска држава "ухватила на спаванју" западне владе и да, иако су предузете сада акције, оне потцјенјују "јачину и борбену спремност противника", пренео је BBC.

"Још од Вијетнама нисмо били свједоци оваквог потенцијалног хаоса у настајанју", рекао је Кантли, којег су екстремисти отели 2012. у Сирији.

Кантлијев снимак се појавио када су истовремено отпочели ваздушни напади САД и нјених савезника на положаје джихадиста Исламске државе у Сирији.

Британске снаге не учествују у тим нападима али влада не исклјучује такву могућност.

У првом снимку Кантли је у наранджастом комбинезону рекао да га је британска влада напустила и да планира да открије истину о джихадистима који су заузели велике дијелове територије Ирака и Сирије.

Джихадисти Исламске државе су убили тројицу талаца, двојицу Американаца и Британца, а снимке одрублјиванја глава су поставили на интернет.

У послједнјем снимку джихадисти су запријетили да ће слједећа нјихова жртва бити Британац Алан Хенинг, подсјетио је BBC.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана