Eksplozija u Liverpulu, evakuacija u Mančesteru

Agencije
Eksplozija u Liverpulu, evakuacija u Mančesteru

Mančester - Zgrada Univerziteta u Mančesteru evakuisana je danas zbog potencijalno eksplozivne hemikalije, samo nekoliko sati nakon što se na Univerzitetu u Liverpulu dogodila eksplozija u hemijskoj laboratoriji u kojoj je povrijeđen jedan akademski istraživač, saopštila je policija, ističući da ova dva događaja nisu povezana.

Policija je u Mančesteru iz predostrožnosti evakuisala zgradu Univerziteta i okolne zgrade, nakon što je oko podneva prijavljeno da je u toj ustanovi došlo do kristalizacije izvjesne količine aceton peroksida, što je tu hemikaliju učinilo eksplozivnom, prenio je BBC.

Policija je iznijela uvjerenje da kristalizacija eksplozivne hemikalije nije rezultat nečije zle namjere.

Vozačima je savetovano da zaobiđu taj dio grada, a okolne ulice su zatvorene dok je procjena opasnosti situacije u toku.

Portparol mančesterske policije je rekao da evakuacija nije povezana sa eksplozijom hemikalija u laboratoriji Univerziteta u Liverpulu, koja se dogodila ranije danas.

Jutros oko devet sati u zgradu Univerziteta u Liverpulu pozvani su vatrogasci, policajci i hitna pomoć, nakon što je u univerzitetskoj hemijskoj laboratoriji izbila ekplozija, od koje su popucala stakla na nekoliko prozora.

Portparol vatrogasne brigade je rekao da je u eksploziji povrijeđen istraživač na postdoktorskim studijama i da mu je pružena prva pomoć, nakon čega je prebačen u bolnicu.

Portparol Univerziteta u Liverpulu je rekao da je pokrenuta istraga kako bi se utvrdio uzrok eksplozije, navodi Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana