Bečka policija pred bankrotom

Tanjug
Bečka policija pred bankrotom

Beč - Bečka policija suočena je sa problemom nedostatka finansijskih sredstava, jer je budžet već istrošen i nalaze se pred bankrotom.

Nedostatak opreme, oronule policijske stanice, problemi su koji tište čuvare reda, a zbog "skupog" septembra policija je morala da potroši više od planiranih sredstava.

Uzroci za rupu u budžetu su brojne demonstracije, velike akcije, posjete državnika i slično.

Bez pomoći gradonačelnika Beča Mihaela Hojpla čuvari reda ne bi dobili zaštitnu opremu čija je vrijednost 110.000 evra, koja treba da poveća njihovu bezbjednost.

Što se uzroka tiče policija je na ogroman broj prekovremenih sati morala da potroši velika sredstva jer se u Beču godišnje održi oko 10.000 protesta, a mnogi od njih, kao što je bilo ove godine, imaju čudan povod.

Tako je u Beču, prije više nedjelja održana "parada bademantila" povodom 80. rođendana prvog pobjednika Austrije na Evroviziji Uda Jirgensa.

Velika stavka u izdacima je i obezbjeđivanje bala desničara, brojne fudbalske utakmice, a sa 870.000 evra najveće troškove izazvalo je nasilno iseljavanje stanara - anarhista iz jedne bečke zgrade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana