Austrija poslala vojsku i policiju na granicu sa Slovenijom

Tanjug
Austrija poslala vojsku i policiju na granicu sa Slovenijom

Špifeld – Austrija je danas rasporedila policiju, vojsku i vojne helikoptere na graničnom prelazu Špilfeld, prema Sloveniji, u kojoj su pokazane hitne mjere za sprečavanje ilegalne migracije.

“Mi smo 2015. godine imali nekontrolisane prelaske granice i to se ne smije nikada više ponoviti”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl , koji je prisustvovao vježbi, dodajući da je to upravo i poruka vježbe.

U vježbi je učestvovalo oko 500 policajaca i 220 vojnika, a korištena je vojna oprema, među kojima i oklopna vozila, te helikopteri vojske i Ministarstva.

Austrija je tokom migrantske krize 2015. i 2016. godine primila broj migranata koji odgovora jednom procentu njene populacije.

 “Država koja u najtežoj situaciji ne može da zaštiti svoje granice gubi kredibilitet”, rekao je novinarima Kikl (Slobodarska partija).

Susjedna Slovenija izrazila je protivljenje vježbama rekavši da se ovdje preuveličava opasnost od još jednog priliva izbjeglica.

“Ove vježbe nisu potrebne. Čak mislim da je ovdje riječ i o manjoj provokaciji”, rekao je slovenački premijer Miro Cerar, prenijela novinska agencija STA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana