Asanž: Pobjeda

Tanjug
Asanž: Pobjeda

London - Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž danas je u emotivnom obraćanju pristalicama sa balkona ambasade Ekvadora u Londonu gdje boravi od 2012. godine, rekao da odluka panela UN koji je utvrdio da je "nezakonito pritvoren", predstavlja "pobjedu".



"Kako je to dobro! Ovo je pobjeda koja ne može biti negirana. To je pobjeda od istorijskog značaja", rekao je on novinarima i pristalicama ispred ambasade.

On je rekao i da je došlo vrijeme da njegova deca dobiju svog oca nazad. "To će se desiti prije ili kasnije", dodao je on, prenosi AFP.

Mašući kopijom odluke panela UN, obučen u sivo odijelo sa kravatom, Asanž je često žmirkao, jer mu je dnevno svijetlo očigledno smetalo.

"Ojačao sam u ovom procesu i mogu da podnesem. Međutim, kakvo pravo ima ova ili američka ili švedska vlada da uskrate mojoj djeci pravo na oca pet godina?", upitao je on.

Asanž je ponovio da je on u "nezakonitom, nemoralnom i neetičkom pritvoru" pošto je britanska policija rekla da će ga uhapsiti čim izađe iz ambasade i stupi na britansko tlo kako bi ga izručila Švedskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana