Жарковић: Избјегли Срби на изборима треба да подрже СДСС

Срна
Жарковић: Избјегли Срби на изборима треба да подрже СДСС

Бањалука - Предсједник Удружења протјераних Срба из западне Славоније Крста Жарковић позвао је Србе избјегле из Хрватске да на предстојећим изборима за Европски парламент подрже кандидате Самосталне демократске српске странке /СДСС/.

“Подржавамо СДСС на чијем челу је Милорад Пуповац и Николу Ивановића који је на подручју Пакраца, који ради на томе да се Срби у Хрватској у потпуности конституишу у једну заједницу. Немамо ништа против да било који Србин на предстојећим изборима прође у Европски парламент”, рекао је Жарковић Срни.

Жарковић каже да, уколико српски представник уђе у Европски парламент, Срби имају могућност да траже да им буду враћена сва нелегално одузета права у Хрватској деведесетих година прошлог вијека.

Он је оцијенио да је почетак протјеривања Срба из Хрватске и одузимања свих права која су као народ имали референдум у Хрватској о самосталности на којем се 93 одсто бирача изјаснило да жели независну државу, и то према новом уставу у којем су Срби постали национална мањина.

Жарковић је подсјетио да су се Срби тада изјаснили за останак у Југославији.

Избори за Европски парламент биће одржани од 23. до 26. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана