Вучић и Пуповац: Интензивирати комуникацију и сарадњу Влада

Срна
Вучић и Пуповац: Интензивирати комуникацију и сарадњу Влада

Београд - Премијер Србије Александар Вучић и предсједник Српског националног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац сагласили су се данас у Београду да је интензивирање комуникације и сарадње између влада Србије и Хрватске од пресудне важности за рјешавање свих отворених питања, укључујући она која се тичу положаја Срба у Хрватској.

Вучић и Пуповац су током разговора размијенили мишљење о положају Срба у Хрватској и начину на који Влада Србије може да допринесе његовом унапређењу, као и рјешавању тешкоћа с којима се Срби у Хрватској у сусрећу у посљедње вријеме.

Премијер Србије поново је истакао своју спремност, као и спремност Владе на пуну сарадњу са Владом Хрватске ради унапређења билатералних односа, као важне претпоставке за стабилност у цијелом региону, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

“Србија је опредељена да допринесе обнови поверења, дијалогу и сарадњи у региону, и посебно стабилности која се у последње време суочава са озбиљним изазовима”, нагласио је Вучић.

Пуповац је захвалио Вучићу за подршку за унапређење положаја Срба у Хрватској и за јасну опредијељеност Владе Србије за сарадњу са Владом Хрватске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана