Vučić 29. i 30. aprila u Berlinu na sastanku o zapadnom Balkanu

Srna
Vučić 29. i 30. aprila u Berlinu na sastanku o zapadnom Balkanu

Beograd - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra i utorak, 30. aprila, u Berlinu gdje će učestvovati na sastanku o zapadnom Balkanu na poziv njemačkog kancelara Angele Merkel i predsjednika Francuske Emanuela Makrona.

Tokom boravka u Berlinu, Vučić će imati odvojene susrete sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini, predsjednikom Odbora za evropske poslove u njemačkom Bundestagu Ginterom Krihbaumom i poslanikom Bundestaga Johanom Vadepulom, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsjednika Srbije. Komesar EU za proširenje Johanes Han izjavio je ranije da glavni cilj ovog sastanka treba da bude rješenje blokade dijaloga između Beograda i Prištine.

Vučić je juče rekao kako vjeruje da će Merkelova i Makron na sastanku u Berlinu pronaći balansirani pristup kako da se problemi između Beograda i Prištine riješe u budućnosti.

Na konferenciju u Berlinu pozvani su predstavnici zemalja zapadnog Balkana, kao i Hrvatske, Slovenije, te Evropske komisije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana