Вође кланова у Котору имају и по десет станова

Агенције
Вође кланова у Котору имају и по десет станова

Подгорица - Црногорско тужилаштво не истражује поријекло имовине чланова два озлоглашена супротстављена которска клана, "шкаљарског" и "кавачког", од којих неки имају и по десет станова.

Између та два клана, према подацима безбједносних органа, бјесни рат годинама због нестанка вриједне пошиљке кокаина у Шпанији.

Наводне вође "шкаљарског" и "кавачког клана" у Црној Гори посједују некретнине од укупно 50.000 квадрата, показују катастарски подаци које је анализирао подгорички лист "Дан".

Према подацима Управе за некретнине, Игор Вукотић и Игор Дедовић, који важе за вође "шкаљарског клана", посједују непокретну имовину укупне површине 28.973 метра квадратна.

С друге стране, њима супротстављене вође "кавачког клана" - Слободан Кашћелан, Радоје Звицер и Игор Божовић воде се као власници укупно 21.495 квадрата.

Највише имовине имају Игор Вукотић и Слободан Кашћелан. Кашћелан у Будви има осам, а у Тивту два стана. Игор Вукотић је сувласник у три фирме и има 28.903 квадрата непокретне имовине. 
Слободан Кашћелан има непокретну имовину у четири црногорска града, Котор, Цетиње, Будва и Тиват. У Будви посједује чак осам стамбених простора, од укупно 406 метара квадратних. Према званичним подацима, имовина у Будви је стечена "грађењем".

Кашћелан је наслиједио некретнине на Његушима од 5.169 квадрата. У питању је земљиште и један мањи објекат.

Насљеђе има и у Котору, гдје посједује дио породичне куће и дворишта од око 180 метара квадратних, у Доброти има дио шуме и пашњака површине 12.380 квадрата.

У потесу Марков крш има дио куће и дворишта које се простиру на 139 метара квадратних, а у потесу Село и 161 квадрат на којем се налазе кућа и помоћне зграде.

Кашћелан се у Тивту води као власник два стамбена простора од укупно 138 квадрата, које је, како је наведено, стекао куповином. Кашћелан нема евидентираних фирми, а дугује порез на имовину у Будви. Ради се о два рјешења о пореском потраживању, на износе од 5.990 и 5.545 евра. И на дијелу његове непокретне имовине у Котору евидентиран је порески ду­г, један је уписан 2015. године и износи 795 евра. Ове године је евидентиран и порески ду­г према општини Котор у износу од 1.005 евра.

Кашћелан и на становима у Тивту има неколико хипотека. Ради се, такође, о пореским дуговима према држави у износима од 9.475 и 3.191 евро, али и општини Тиват од 1.297 евра. 
Кашћеланов наводни ортак Радоје Звицер посједује некретнине у мјесту Кавач код Котора, које је стекао куповином. 
Ради се о непокретностима од 2.874 квадрата односно породичној кући, дворишту, шуми и воћњаку.

Трећи њихов наводни сарадник Игор Божовић, који се у медијима помиње као један од вођа "кавачког клана", према подацима Управе за некретнине, има стамбени простор од 120 квадрата, који је саградио у Доброти и непокретну имовину у два црногорска града у Котору и Подгорици.

Према катастарским подацима, брат Игора Вукотића, Јован - Јовица Вукотић, који такође важи за једног од вођа "шкаљарског клана" нема непокретну имовину у Црној Гори.

Которанин Игор Дедовић, наводни трећи вођа "шкаљарског клана", власник је некретнина у Бару и Будви.

Угасио фирме

Јован - Јовица Вукотић је раније имао неколико фирми које су сада угашене. Централни регистар привредних субјеката (ЦРПС) показује да се Јован Вукотић бавио предузетништвом преко паркинга "Камелија" и пансиона "Катаро" у Котору.

У регистру ЦРПС може се видјети и да је са оцем Веселином Вукотићем био власник сада угашене фирме "Плато" Котор, чија су дјелатност биле "услуге припремања и послуживања пица". Јован Вукотић имао је удио и у сада угашеном предузећу за посредовање и консалтинг "В2", чија је дјелатност била "трговина на мало са одјећом у специјализованим продавницама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана