U Hrvatskoj zbog snijega zatvoreni brojni putevi, otežan saobraćaj u unutrašnjosti

U Hrvatskoj zbog snijega zatvoreni brojni putevi, otežan saobraćaj u unutrašnjosti 24.02.2018 10:17 | Srna

Zagreb - U Lici, Gorskom kotaru i na Hrvatskom primorju zbog olujnog vjetra i snijega zatvoreni su brojni putevi, trajekti na pojedinim linijama ne voze, dok su u unutrašnjosti na snazi brojna ograničenja, saopštio je Hrvatski auto-klub /HAK/.

Na pojedinim dionicama vozi se otežano zbog ugaženog snijega na kolovozu, a moguća je i poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.


Zbog zimskih uslova obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i tegljače sa poluprikolicom na putevima u dijelu centralne Hrvatske, Lici i Gorskom kotaru, uključujući državni put na dionici Karlovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Knin, te kroz Gorski kotar na dionici Karlovac-Zdihovo-Kikovica.

Zbog olujnog vjetra i zimskih uslova nema slobodnog putnog pravca prema Dalmaciji i obrnuto prema unutrašnjosti za kamione sa prikolicom o tegljače sa poluprikolicom.

Iz HAK-a navode da zajedno sa preduzećem "Hrvatske ceste" rade na što bržem postizanja prohodnosti za teretni saobraćaj između Rijeke i Delnice.

U Lici su zbog snježne vijavice zatvoreni državni put Dobroselo-Mazin-Bruvno, županijski putevi Bogić Brdo-Lička Jesenica-do granice Karlovačke županije, zatim Alan-Krivi Put-Prokike, te lokalni putni pravci Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Više županijskih putnih pravaca zbog snijega je zatovren i na području Gorskog Kotara.

Za sav saobraćaj zatvorena je Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, kvarnerski auto-put prema Rijeci i državni put Gospić-Karlobag.

Auto-putem Rijeka-Zagreb između petlji Kikovica i Delnice i auto-putem Zagreb-Split između petlji Sveti Rok i Posedarje zbog olujnog vjetra smiju voziti samo putnička vozila.

Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica