Тужилаштво тражи одређивање истражног затвора у случају Агрокор

Срна
Тужилаштво тражи одређивање истражног затвора у случају Агрокор

Загреб - Жупанијско државно тужилаштво у Загребу поднијело је приједлог за одређивање истражног затвора против свих 15 осумњичених у случају "Агрокор", међу којима су и бивши власник овог концерна Ивица Тодорић и његови синови Анто и Иван, који нису у Храватској.

Тужилаштво је предложило одређивање истражног затвора због опасности од ометања кривичног поступка утицајем на свједоке, вјештаке и учеснике поступка.


Акција "Агрокор" и даље траје, а истражиоци Државног тужилаштва Хрватске настављају претрес Кулмерових двора у Загребу - резиденције породице Тодорић, јављају хрватски медији.

Посљедњи осумњичени, од укупно 12 ухапшених у случају "Агрокор", испитани су јуче касно поподне у надлежном хрватском тужилаштву.

Ухапшени су Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дискордија, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, Љерка Пуљић и Ивица Сертић.

Већина су били чланови управе или надзорног одбора "Агрокора", док су Дискордија и Хрстићева запослени у ревизорској кући "Бејкер Тили" која је радила ревизорске извјештаје за "Агрокор".

Тодорић је саопштио јуче да је акција хапшења руководећих људи овог концерна политичка представа за јавност у режији највиших државних функционера.

Он тврди да је ухапшено 12 врхунских привредника, за које каже да је увјерен да нису криви.

Против осумњичених у случају "Агрокор" полиција је поднијела кривичну пријаву због злоупотребе повјерења у привредном пословању, фалсификовања службене исправе и повреде обавезе вођења трговачких и пословних књига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана