Todorići voljeli estradu i rado je plaćali

Agencije
Todorići voljeli estradu i rado je plaćali

Zagreb - Članovi porodice Ivice Todorića jako su voljeli druženja s estradnjacima i dobro su plaćali njihove nastupe. Obožavali su da ih vide na svojim zatvorenim zabavama u Kulmerovim dvorima, a s nekima od njih članovi porodica su se i privatno družili. O prijateljstvu Todorićeve kćeri Ive Balent i popularne Severine Kojić se sve zna.

Splitska je pjevačica nekada snimala i TV reklame za proizvode kompanija iz koncerna "Agrokor" i tome se pričalo, a danas pak, nakon što je Severina preko svojeg "Instagram" profila uputila poziv za kupovanje u "Konzumu" dajući direktnu podršku dugogodišnjoj prijateljici, najviše zlobnih komentara izazivaju čizmice koje joj je za rođendan poklonila Iva Balent.

Dvorac, helikopter, jahta, skupi automobili, skupocjene dizajnerske krpice i neizostavna estrada. Todorićevi su nesumnjivo voljeli svijet poznatih.

- Na Ivičine su proslave najviše puta avionom letjeli članovi klape "Intrade". Znam da je u Kulmerove dvore odlazila i Nina Badrić, pokojni Vinko Coce bio je rado viđen gost na Todirićevom ostrvu Smokvica - priča splitski menadžer Ivica Bubalo.

Njegov kolega Zoran Škugor u sjećanju čuva mnogo više detalja.

- Ivica je bio vrlo galantan prema estradi, često je za razne prilike angažovao estradne zvijezde kako domaće tako i regiona odnosno bivše Jugoslavije. Za vjenčanja isključivo hrvatske, ali znam da su u Kulmerove dvore odlazili i Miroslav Ilić i Željko Joksimović iz Srbije - priča Škogor.

Činjenica je da su Todorići bili skloni estradnom cirkusu i da su bili spremni platiti to. Ivica je redovno prvi odlazio s privatnih večera uvijek jednog te istog većeg društva, ali bi napuštajući prostor svaki put galantno gurnuo tamburašima po 2.000 kuna (oko 250 evra).

- Sjećam se koncerta "Bijelog dugmeta" na zagrebačkom "Maksimiru", Ivica je tada kupio veliku količinu CD-ova koje je dijelio u nagradnoj igri uz svoju vodu, premda je glavni finansijer cijele povratničke turneje "Dugmeta" bila jedna američka kompanija - navodi Škugor.

Priča da je Ivica Todorić lično došao u jedan zagrebački hotel na njegovu muzičku manifestaciju "Dorina", kako bi pregledao rasvjetu i razglas, koji su se kasnije koristili na vjenčanju njegovog sina Ante u istoj dvorani.

- Kada sam sa Tonijem Cetinskim radio koncert "Stop drogi" u zagrebačkom Domu sportova, Todorić se, uključio i u tu priču u želji da pošalje pozitivnu poruku javnosti - rekao je Škugor.

Naglašava kako je Todorić na mala vrata uvukao u Beogradu gurnuvši tamo sina Ivana u džet-set svijet.

- Kad je u Hrvatsku doveo pjevače iz Srbije, tim je potezom platio imidž u Beogradu. Željko Joksimović je najprije postao prijatelj njegovog sina Ivana, a pjevač je kasnije sa suprugom Jovanom, koja je u međuvremenu postala Ivina prijateljica, odlazio na ljetovanje u Antinu vilu u Dubrovniku - kazao je Škugor.

Joksimović prijatelj Čermaka

Hrvatski mediji prenose da je Željko Joksimović postao prijatelj porodice haškog optuženika, hrvatskog generala Ivana Čermaka. Kako je javila "Slobodna Dalmacija" svojevremeno su Todorićeva kćerka Iva Balent sa mužem Hrvojem i sin generala Čermaka, Hrvoje sa suprugom bili među zvanicima na svadbi Jovane Janković i Željka Joksimovića. Na slavlju su goste zabavljali Lepa Brena, Halid Bešlić i Ceca Ražnatović.

Hrvoje Čermak uključen je u unosan biznis svoga oca, u "Kroduks" grupi. Podsjetimo na njihovoj benzinskoj pumpi na svom se "Instagram" profilu jednom prilikom pohvalio i sam Željko Joksimović.

Blog

Ivica Todorić koji je u bjekstvu i za kojim je raspisana potjernica opet se oglasio na svom blogu. Kaže da je "Agrokor" hrvatsko nacionalno blago" i da je vlada to dala u ruke stranim interesima.

- Moja uprava i ja godinama smo gradili ovo hrvatsko nacionalno blago - napisao je Todorić za kojeg mediji tvrde da je u Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana