Тодорић оптужује владу да је покровитељ криминала

Срна
Тодорић оптужује владу да је покровитељ криминала

Загреб - Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић, за којим је издат европски налог за хапшење, оптужио је хрватску Владу да је покровитељ и заштитник криминалних активности којима се из овог концерна незаконито извлаче десетине милиона евра.

Тодорић, који је осумњичен за проневјеру више од милијарду куна /око 130 милиона евра/, тврди да ванредна управа "Агрокора", под покривитељством Владе спроводи пљачку приватне имовине омогућену неуставним "Лекс Агрокором".


Он наводи да је хрватска Влада покренула политички монтиран процес против и људи који су створили "Агрокор" како би сакрила трагове криминала.

"Политичким декретом оптужују ме за дјела која немају никакве везе са стварношћу, покушавајући притом пронаћи политичку жртву кроз монтирани процес како би ме онемогућили да се браним од накарадних оптужби", написао је Тодорић на свом блогу.

Он наводи да је "обим криминала озакоњеног неуставним жЛекс Агрокоромж толико велик да никаква политика више неће моћи да га сакрије", те да Рамљак и министар привреде Мартина Далић, које подржава хрватски премијер Андреј Пленковић "постају учесници удруженог злочиначког подухвата".

"Најновија сазнања о криминалном погодовању фонду жКнајтхедж, којем је жАгрокорж откупио обвезнице по номиналној вриједности од 268 милиона евра, односно по цијени преплаћеној 3,5 пута, најбоље открива криминалну позадину и план злочиначке организације која га спроводи", наводи Тодорић.

Он је поручио да неће престати да се борити за истину и да неће ћутати и гледати како га политичким прогоном проглашавају кривим без суђења.

Тодорић је раније саопштио да ће се вратити у Хрватску када прикупи доказе да није крив.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана