Тодорић: Раскринкаћу хоботницу Пленковић-Рамљак

Танјуг
Тодорић: Раскринкаћу хоботницу Пленковић-Рамљак

Загреб - Оснивач "Агрокора" Ивица Тодорић је у новој објави на свом блогу поручио да ће раскринкати, како је рекао, "хоботницу" коју предводе хрватски премијер Андреј Пленковић и ванредни повјереник за "Агрокор" Анте Рамљак, као и да ће правда заснована на праву на крају побиједити.

Он је додао да ће стварни кривци морати да се суоче с лажима и криминалом који спроводе на штету "Агрокора" и цијеле државе, преноси "index.hr ".

"Како је објавио један дневни лист, позивајући се на изворе блиске ванредној управи Агрокора, Рамљак је поднио имовинскоправни захтјев за намирење штете од људи који су, наводно, оштетили 'Агрокор'. Невјероватна колицина лажи коју садржи Рамљаков захтјев има само једну сврху - лажима створити јавну перцепцију кривице и сакрити свакодневне криминалне активности ванредне управе. Нити ја, нити нико други, а посебно не моји сарадници, из 'Агрокора' није отуђио нити један једини евро, нити сам своју компанију на било који начин оштетио", тврди Тодорић.

Он даље тврди како је "у својих 40 година предузетништва само стварао и неуморно улагао у нове вриједности". Тодорић каже да је "створио највећу приватну компанију у овом дијелу Европе, запослио 60.000 људи радећи и по 20 сати дневно". Он тврди, такође, да су свих тих година редовно плаћани порези и плате његових запослених.

"Моја лична имовина, као власника највећег концерна у Хрватској и региону, добро је позната свима - своди се тек на четвртину куће моје бројне породице и неколико пољопривредних земљишта. Такође, познато је и стање мојих рачуна. У свом сам раду увијек пословне интересе 'Агрокора' стављао испред личих. Нисам посједовао нити јахту, нити вилу у Медвеји, нити хеликоптер како се жели лажно приказати, то су вриједности које су припадале и припадају 'Агрокору' и нормалне су за протоколарне обавезе компаније такве величине", каже Тодорић. 

Он наводи да хрватска влада и њен предсједник, као и Рамљак "и његово криминално друштво", измишљају и намјештају своју истину како би фокус јавности скренули са "еклатантног криминала који раде у неуставно отетој компанији".

"Раскринкаћу хоботницу коју предводе Пленковић и Рамљак и правда заснована на праву које ми нећете одузети на крају ће побиједити, а стварни кривци мораће се суочити с лажима и криминалом који спроводе на штету 'Агрокора' и цијеле државе", поручује Тодорић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана