Старији син Ивице Тодорића се вратио у Загреб

Срна
Старији син Ивице Тодорића се вратио у Загреб

Загреб - Анте Тодорић, старији син оснивача "Агрокора" Ивице Тодорића, осумњичен у афери у вези са овим концерном, вратио се у Хрватску и данас би требало да буде испитан у Државном тужилаштву, потврдио је његов адвокат Фран Олујић.

Анте Тодорић био је потпредсједник Управе "Агрокора", а на ту функцију је дошао почетком 2016. године са позиције члана управе за малопродају.

Истражни судија одлучио је прије два дана да се 14 осумњичених у случају "Агрокор" бране са слободе, укључујући Анту Тодорића, јавили су хрватски медији.

Адвокати Анте Тодорића раније су потврдили да је њихов клијент одјавио боравиште у Хрватској и да је од 5. септембра пријављен у Лондону.

Од 15 осумњичених у случају "Агрокор", истражни судија је једномјесечни истражни затвор затражио само за бившег предсједника управе "Агрокора" Ивицу Тодорића, који се и даље налази изван Хрватске, као и његов млађи син Иван.

Портал "Индекс" преноси да би данас требало да буде расписана потјерница за Ивицом Тодорићом, након чега би био активиран и европски налог за хапшење.

Уз Тодорића и његове синове Ивана и Анту, осумњичени у случају "Агрокор" су и Алојзије Панџић, Дамир Куштрак, Хрвоје Балент, Ивица Црњац, Оливио Дискордија, Маријан Алагушић, Сања Хрстић, Мислав Галић, Томислав Лучић, Пирушка Цањуга, Љерка Пуљић и Ивица Сертић.

Они су били чланови управе или Надзорног одбора у "Агрокору", док су Дискордија и Хрстићева запослени у ревизорској кући "Бејкер Тили" која је радила ревизорске извјештаје за "Агрокор".

Сви су осумњичени за више кривичних дјела против привреде и кривична дјела кривотворења, односно за злоупотребе у привредном пословању, кривотворење исправа и незаконито вођење пословних књига.

Тужилаштво Тодорића сумњичи за прибављања противправне имовинске користи, односно да је у финансијским извјештајима "Агрокора" пословање и финансијски положај фирме приказао успјешнијим од стварног резултата.

Бивши челници компаније, али и сарадници из ревизорске куће, притом су му наводно омогућили приказивање позитивних пословних резултата.

Према тврдњама тужилаштва, Ивица Тодорић се у овој афери окористио за више од милијарду куна /око 130 милиона евра

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана