Шарићу и Лончару по пет и по година затвора

Срна
Шарићу и Лончару по пет и по година затвора

Бијело Поље - Пљевљаци Душко Шарић и Јовица Лончар данас су у Вишем суду у Бијелом Пољу поново осуђени на по пет и по година затвора због прања близу 20 милиона евра стечених на нелегалан начин.

У казну, коју је одредио судија Шефкија Ђешевић, биће урачунато вијеме које су провели у притвору.

Њих двојица су, по пресуди, "опрали" близу 20 милиона евра од продаје кокаина, за шта се у Београду суди Дарку Шарићу, главном осумњиченом за промет веће количине кокаина из Латинске Америке у Европи.

Суд је пресудом обавезао Шарића и Лончара да солидарно накнаде 20 милиона евра, као и да на име трошкова судског поступка уплате износ од 9.964 евра.

Образлажући пресуду, судија Ђешевић је рекао да је на основу изведених доказа, који се косе са одбраном окривљених, несумњиво утврђено да су извршили предметно кривично дјело.

На првом суђењу Шарић је био осуђен на осам, а Лончар на шест година затвора, али је тај поступак поновљен по налогу Апелационог суда.

У другом судском поступку пред првостепеним судом изречене су исте казне које су Шарићу и Лончару досуђене данас у трећем суђењу које се у овом предмету водило пред Вишим судом у Бијелом Пољу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана