Рат црногорских кланова се наставља: У Бару експлодирао блиндирани џип Алена Кожара

Новости.рс
Рат црногорских кланова се наставља: У Бару експлодирао блиндирани џип Алена Кожара

Бар - У суботу је у пожару у Бару изгорио предњи дио блиндираног џипа у којем је био Ален Кожар, пишу Вечерње новости.

Он је по полицијским евиденцијама припадник криминалне групе покојног Луке Ђуровића. Кожар и његов сувозач, чији идентитет за сада није познат, нису повређени.

До запаљења је дошло док је возило било у покрету. Возило се запалило на путу од Старог Бара ка центру, у близини градскле капеле, око 21 час. Убрзо по позиву на лице мјеста стигла су два ватрогасна возила са пет ватрогасаца који су угасили запаљено возило.

Из полиције је потврђено да је Кожар био у возилу које се у току вожње запалио. Обавијештен је Основни тужилац и увиђај је у току

"Вјештак ће дати коначан налаз на основу којег ће се знати шта је изрок запаљења", казали су истражитељи.

Житељи у овом дијелу Бара кажу да су чули јаку експлозију прије него што је ватра захватила возило.

Кожар је био у затвору због сумње да је припадао групи која је ликвидирала полицијског функционера Славољуба Шћекића. Осуђен је на шест година и десет мјесеци због подметања експлозива на градилиште хотела "Сплендид", а ту казну је одлежао и налази се на слободи.

У марту прошле године полиција је приводила Кожара и заплијењивала блиндирано возило због провера. Према тадашњим званичним полицијским наводима у то вријеме у Црну Гору је стигло више блиндираних аутомобила чији су наручиоци безбједносно интересантна лица.

Зато је Сектор криминалистичке полиције покренуо акцију провере блиндираних возила и њихових власника. Тада је одузето пет аутомобила од лица која се у полицијским евиденцијама воде као безбједносно интересантна. У Бару је одузето блиндирано возило "ланчија" Алена Кожара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана