Pupovac: Srbi su baštinici antifašizma

Srna
Pupovac: Srbi su baštinici antifašizma

Vukovar - Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke /SDSS/ Milorad Pupovac poručio je danas da su Srbi, gdje god živjeli, baštinici antifašističke tradicije.

“Mi smo sa svima kojima je smisao antifašizma na srcu i koji ga prepoznaju kao temelje Evrope 20. vijeka, ali i kao temelje Evrope i Hrvatske 21. vijeka”, rekao je Pupovac nakon odavanja počasti žrtvama ubijenim od 1941. do 1943. godine na Dudiku kod Vukovara.

On kaže da će sa svima raditi na tome, bilo da su Srbi, Hrvati ili druge narodnosti ili neke druge političke boje.

Komentarišući posjetu predsjednika Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Macelju, Blajburgu i Hudoj Jami, gdje su spomen-obilježja ubijenim ustašama nakon Drugog svjetskog rata, Pupovac je rekao da pobjeda nad fašističkom koalicijom treba da budena prvom mjestu.

“Nakon toga treba naći načina i kako da se pokaže pijetet prema žrtvama koje su stradale nakon Drugog svjetskog rata, ali sa jasnom naznakom zašto i kako se to dogodilo”, rekao je Pupovac.

Govoreći o kampanji za izbore za Evropski parlament, Pupovac je rekao da cilj izborne kampanje nije samo da SDSS osvoji mandat, već i da proširi prostore slobode i učini sve ono što Srbe čini Srbima u Hrvatskoj.

“Naš cilj je da Srbi steknu pravo građanstva u Hrvatskoj, u javnom prostoru i u sredinama u kojima ljudi žive. Na taj način mislimo da snažimo Hrvatsku kao demokratsku zemlju”, rekao je Pupovac.

Osim Pupovca, počast žrtvama na Dudiku odali su i kandidati SDSS-a za EU parlament Dejan Jović, Jugoslav Vesić i Srđan Jeremić, koji će u Vukovaru prisustvovati i svečanoj akademiji posvećenoj žrtvama ustaškog i fašističkog režima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana