Пленинковић: Нема потребе за подизањем ограде на границама

Агенције
Пленинковић: Нема потребе за подизањем ограде на границама

Карловац - Хрватски премијер Андреј Пленковић сматра да Хрватска не треба да подиже ограде на својим границама, као што је то почела да чини сусједна Словенија у оквиру припрема за евентуални нови мигрантски талас.

Пленковић каже да постоји више начина да се граница штити, те да у овом тренутку не види разлог за подизањем физичких препрека.


"Хрватска ће штитити своју границу, има квалитетан надзор, а полиција је подигла ниво приправности на свим нашим границама, посебно зеленим, гдје је било случајева прилива миграната", рекао је Пленковић новинарима у Карловцу.

Он је навео да ће Хрватска са свим сусједним државама покушати да нађе механизме заштите националних граница, избјегавајући неконтролисани и илегални талас миграната, преносе хрватски медији.

"Број људи који се крећу источномедитеранском балканском рутом у овом тренутку је мањи за 98 одсто мањи и нема драматичног прилива миграната", рекао је Пленковић.

Словенија је 20. октобра уз највећи гранични прелаз са Хрватском код Брегане почела да постављати металну панелну ограду, а јуче је такве радове почела и на граничном прелазу Мацељ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана