Pernar ponovo izbačen iz Sabora VIDEO

Glas Srpske
Pernar ponovo izbačen iz Sabora VIDEO

Poslanik u hrvatskom Saboru Ivan Pernar napravio je novi šou tokom sjednice, zbog čega je ponovo izbačen iz sale.

Tokom nastavka sjednice, na kojoj se glasalo o državnom budžetu za iduću godinu te o više zakona, predsjednik Sabora Gordan Jandroković opomenuo je Mostovce Nikolu Grmoju i Miru Bulja da ne pale mikrofon dok on priča i nabraja amandmane.

Pernar je zatim došao do govornice i počeo da priča iako nije dobio riječ.

"Opomenuli ste kolege Bulja i Grmoju bez razloga, napravili ste sustav gdje se ne zna o čemu se raspravlja. Napravili ste sustav da se glasuje mehanički. Sakrili ste raspravu od naroda, to je sramota", rekao je Pernar.

"Izričem kolegi Pernaru opomenu do kraja dana i nemam uopće komentara na ovakvu vrstu ponašanja", rekao je predsjednik Sabora Jandroković, te dodao: "Molim stražu da ga ukloni".

Nakon toga pripadnik saborske straže ispratio je Pernara iz Sabornice.

"Pokušao sam ukazati na to da vladajuća većina nije samo odvojila raspravu o amandmanima od glasovanja, nego je napravila glasovanje na način da se uopće ne zna o čemu su amandmani koji se odbijaju. Nabraja se samo redni broj amandmana i tko ga predlaže, bez da javnost zna koji je meritum stvari odnosno na što se amandman odnosi", napisao je nakon toga Pernar na Facebooku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana