Осам ухапшених због издавања лажних хрватских пасоша

HRT
Осам ухапшених због издавања лажних хрватских пасоша

ЗАГРЕБ - Хрватска полиција привела је у великој акцији под називом “Мрежа” осам особа због издавања и продаје лажних пасоша.

 Полиција је само потврдила да је приведено осам особа због сумње да су повезани са фалсификовањем и трговањем хрватским пасошима. Осумњичени су на испитивању у просторијама Полицијске националне канцеларије за сузбијање корупције и организованог криминала.

Како јавља ХРТ, ријеч је о особама из полицијског и дипломатско-конзуларног миљеа.

Према незваничним информацијама, сумња се да су приведени у посљедњих неколико година издали и продали пасоше стотинама особа из криминалног подземља сусједних земаља. Наводно је цијена хрватског пасоша била од 10.000 до 50.000 евра.

Мрежа је била дуго припремана и за њен почетак чекао се улазак кључног човјека, држављанина БиХ, у Хрватску. Он је био главни посредник земунцима, али и криминалцима из БиХ и Црне Горе у прибављању оригиналних хрватских исправа.

Према сазнањима ХРТ-а, акција још траје, а полиција ће резултате изнијети у недјељу на конференцији за новинаре.

Хапшења је још прије мјесец дана најавио министар унутрашњих послова Ранко Остојић, а повод за акцију Мрежа била су недавна хапшења у Шпанији. Тада су приведени припадници тзв. земунског клана, сам врх те криминалне организације - Лука Бојовић, Владимир Милисављевић и Синиша Петрић, код којих су пронађени хрватски пасоши

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана