Око 5.700 повјереника Агрокора постају дионичари нове холдинг компаније

Око 5.700 повјереника Агрокора постају дионичари нове холдинг компаније 20.12.2017 22:45 | Срна

Загреб - Привремено повјереничко вијеће "Агрокора" подржало је нацрт структуре нагодбе према којем би 5.700 повјереника постали њени дионичари, док би дио дугова био отписан, а група рефинансирана.Нацрт структуре нагодбе, према којем би била успостављена једноставна централизована холдинг компанија усмјерена на одржавање оперативне профитабилности, представио је данас у Загребу Привременом повјереничком вијећу повјереник Владе Хрватске за "Агрокор" Анте Рамљак.

Они су га подржали и тако принудној управи дали "зелено свјетло" за наставак рада на приједлогу нагодбе.

Рамљак је појаснио да ће бити формирана потпуно нова група у облику холдинга
на коју ће бити пренесен здрави дио оперативног пословања и дио дуга, преносе хрватски медији.

"Дио дугова, односно све што остане на старој организацији, на старом жАгрокоруж, биће отписано, отворени стечајеви и ликвидација", рекао је Рамљак и додао да ће током идућа три мјесеца на основу овог нацрта бити утврђени коначни поступци.

Одговарајући на питање шта ће бити са дионичарима "Агрокорових" компанија, Рамљак је рекао да, према овој структури нагодбе, дионичари свих компанија из састава "Агрокора" овим губе у потпуности вриједност својих дионица.

Рамљак је рекао да ће компанија највјероватније добити ново име.

Он је додао да се још разговара о томе колики би могао бити постотак отписа и поврата дуга.

Нацрт структуре нагодбе мора бити поднесен Трговачком суду у Загребу најкасније до 10. априла.

Жупанијско државно тужилаштво у Загребу сумњичи оснивача "Агокора" Ивицу Тодорића за милионске проневјере у том концерну. Он се предао полицији у Лондону, а потом га је суд након плаћања кауције пустио на слободу.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица