Muškarac bacio bombu na ambasadu SAD Podgorici pa se raznio

vijesti.me
Muškarac bacio bombu na ambasadu SAD Podgorici pa se raznio

Podgorica - Nepoznati napadač bacio je bombu na ambasadu SAD u Crnoj Gori, da bi se neposredno nakon toga raznio bombom ispred tog diplomatskog predstavništva.

Iz Uprave policije kazali su da je u pitanju ručna bomba - kašikara, prenosi portal CdM. Neki mediji su prenijeli da je napadač azilant.

Oglasila se i američka ambasada koja je u saopštenju medijima navela da se napad dogodio oko ponoći i da službenici ambasade sarađuju sa policijom na identifikovanju napadača. Zgrada ambasade nije oštećena.

"Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva to lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najverovatnije je riječ o ručnoj bombi, kašikari. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem, objavila je Vlada Crne Gore na Tviteru saopštenje Uprave policije.

Policija je blokirala Bulevar revolucije od zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost do ambasade SAD. Motiv napada za sada nije poznat.

Američka ambasada je na svom sajtu upozorila državljane SAD da izbjegavaju područje zgrade ambasade. Takođe, oglasio se i Stejt department u Vašingtonu, navodeći da američka ambasada "trenutno sprovodi internu proveru da bi potvrdila bezbjednost svog osoblja", prenosi AP.

Podsekretar Stejt Departmenta Stiv Goldstin je, kako prenosi "Njujork tajms", rekao da su očevici vidjeli čovjeka kako nešto baca preko zida ambasade. List piše da niko u ambasadi nije povrijeđen.

CNN prenosi da je Goldstin rekao da je bačena bomba najvjerovatnije eksplodirala u vaduhu, kao i da je tijelo napadača nađeno oko 30 metara od zida ambasade.

On je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, kao i da zgrada nije oštećena u napadu. Goldstin je istakao da motiv napada nije poznat, kao i da li je u pitanju bio mogući samoubilački napad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana