Метеоролози у Хрватској најављују опасно вријеме

Срна
Метеоролози у Хрватској најављују опасно вријеме

Загреб - Државни хидрометеоролошки завод Хрватске објавио је упозорења за сутра и за понедјељак због обилних киша и јаког вјетра, који се највише очекују на Јадрану, гдје би таласи могли да достигну и шест метара.

Према прогнозама, најгоре ће бити у Истри, гдје је већ данас јачао југо, па је тако у Лабину измјерен удар од 96 километара на час.


У Истри се сутра очекују олујни удари југа, средња брзина вјетра биће до 90 километара на час, а најјачи удар ће бити изнад те брзине, преносе хрватски медији.

Очекује се и обилна киша, мјестимично више од 100 литара по метру квадратном. Локално ће бити и израженијих пљускова с грмљавином. Слично ће бити и у госпићкој регији.

Према прогнози Државног хидрометеоролошког завода, велика киша очекује и у далматинском залеђу, у книнској регији мјестимично ће пасти више од 100 литара по метру квадратном, а најјачи удари вјетра биће јачи од 65 километара на час.

Метеоролози најављују да ће у понедјељак дувати југо снагом каквом није дувао годинама. Удари југа на мору требало би да износе до 130 километара на час, а таласи ће достизати час шест метара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана