Мајка Луке Бојовића припремала убиство

Агенције
Мајка Луке Бојовића припремала убиство

Подгорица - Мајка Луке и Николе Бојовића Анђелка Бојовић и њихов брат од стрица Матија Бојовић ухапшени су у Никшићу због сумње да су припремали убиство Ратка Кољеншића.

Анђелка Бојовић (66) и Матија Бојовић (35) ухапшени су у сриједу увече. Њима се на терет ставља да су припремали убиство Кољеншића. Извори блиски истрази наводе да је у близини Кољеншићеве куће у насељу Кличево примијећен аутомобил "панда" београдских таблица, у којем су биле двије особе. Полиција је одмах кренула у потрагу и пронашла возило у којем су били Анђелка и Матија Бојовић. У аутомобилу је пронађен и фотоапарат са снимцима Кољеншићеве куће.

Осумњичени су приведени у Центар безбједности Никшић на саслушање, али пред инспекторима нису хтјели ништа да кажу. Након привођења Бојовића, полиција је претресла Матијину кућу у Никшићу, гдје је пронашла 20 метака, кутију од ручне бомбе и двије радио-везе.

Истражиоци вјерују да су Матија Бојовић и његова стрина припремали убиство Кољеншића, који је у децембру прошле године изашао из притвора и од тада је био под сталним полицијским надзором због информације из безбједносних служби да му пријети опасност.

Ратко Кољеншић био је у притвору са Слободаном Шарановићем од краја јула 2013. године због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла те године и Милоша Видаковића.

Шарановић је убијен 11. марта ове године испред своје куће у насељу Дубовица. Убице су из BMW-а из два оружја испалиле скоро 30 метака у њега.

Хапшењем Анђелке и Матије Бојовића истражиоци очекују да ће доћи до налогодавца и убица Шарановића. У оквиру истраге о убиству Шарановића саслушани су чланови барске криминалне групе на чијем челу је био покојни Лука Ђуровић.

Они су дали изјаве у својству грађана и након испитивања су пуштени јер су имали алиби. Према оперативним подацима црногорске полиције, покојни Шарановић годинама је био у рату са мафијашким кланом Луке Бојовића (43), који контролише "шкаљарски клан" из Котора и огранак барске криминалне групе покојног Луке Ђуровића. Лука Бојовић, рођени брат убијеног Николе, је у шпанском затвору, гдје служи казну од 18 година затвора због недозвољеног држања (арсенала) оружја и фалсификовања исправе.

Професорка сликарства

Анђелка Бојовић ове године је навршила пуних 35 година рада као професорка цртања и сликања на Факултету ликовних умјетности у Београду. Испратила је генерације и генерације студената, четири године била је и декан факултета. Сада ради као професор, а и проректор је Универзитета уметности у Београду. И уз све то слика. Њен покојни муж Вук Бојовић био је академски вајар и стручњак за примијењени маркетинг. До краја живота 2014. године био је на челу београдског зоолошког врта "Врт добре наде". Старији син Анђелке и Вука, Лука Бојовић важио је за вођу "земунског клана", а тренутно служи 18-годишњу затворску казну у Шпанији због фалсификовања докумената и држања оружја. Млађи син Никола убијен је у априлу 2013. године. Бојовићи имају и кћерку Марију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана