Колинда се извинила због чоколадица из Србије

Агенције
Колинда се извинила због чоколадица из Србије

Загреб - Предсjедница Хрватске Колинда Грабар Китаровић извинила се због тога што је дjеци из Дубровника подjелила чоколадице поријеклом из Србије.

Она је навела да је и сама била "непријатно изненађена".

''Извинићемо се родитељима, замјенићемо чоколадице хрватским производима'', рекла је упитана да прокоментарише јучерашњи случај из Дубровника кад је дјеци подјелила пакете у којима су биле чоколадице произведене у Србији, пренијела је регионална телевизија Н1.

Како су пренели медији, Грабар Китаровићева је током обиљежавања годишњице сукоба са ЈНА у Дубровнику дјеци у једном вртићу дијелила своју фотографију и чоколадице произведене у Србији, што је изазвало негодовање неких родитеља.

Она је данас рекла да није лично провјеравала садржај пакета који су подијељени дјеци.

"Веома сам разочарана јер лично заступам и подржавам кампању 'купујмо хрватско'. У том пакету су се нашли производи који нису били хрватске производње, а који се налазе на хрватском тржишту. Хрватска предсједница мора подстицати хрватске производе и то се више неће догодити", рекла је и додала да је утврђено да је једна од хрватских компанија из Вуковара паковала те пакете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана