Китаровићева на пријем позвала неонацисту Велимира Бујанца

Китаровићева на пријем позвала неонацисту Велимира Бујанца 20.12.2017 22:47 | Срна

Загреб - Хрватски предсједник Колинда Грабар Китаровић позвала је на божићни пријем на Пантовчаку и неонацисту Велимира Бујанца, који је осуђен због тога што је кокаином плаћао услуге проститутки, пише портал "Индекс".

"Индекс" наводи да се Бујанец раније фотографисао у нацистичкој униформи, са свастиком око руке, али да то није једини примјер његовог скандалозног понашања.


Бујанец је заједно са такозваним шаторашима, односно хрватским ветеранима био против привременог гашења локалне телевизије "З1", након спорне емисије у којој је водитељ Марко Јурич позвао Загрепчане да се "чувају четничког викара док ходају Цвјетним тргом".

"Индекс" наводи да је Бујанец прошле године хушкао своје гледаоце и на глумца Ренеа Биторајца, који је због тога добијао пријетње смрћу.

Бујанец је у својој емисији "Бујица" говорио да су Биторајцу деда и баба били партизани и да су рођаци српског адмирала Бранка Мамуле, те да је власник његовог стана убијен у Београду након Другог свјетског рата.

Он је рекао да је Биторајац написао и отпјевао пјесму "Ми, Хрвати", у којој "вријеђа цркву, ветеране, предсједника, министра културе и хрватски туризам".

У хајку на Биторајца тада се укључио и портал десничарског удружења "У име обитељи" Жељке Маркић, који је ту "потјерницу" поновио, објавивши и дио прилога из "Бујице" у којем је, између осталог, јасно видљива адреса на којој Биторајац живи са супругом и двоје дјеце.

У својим емисијама Бујанец се бавио и лидером српских радикала Војиславом Шешељом.

"Индекс" наводи да је Бујанец више пута осуђиван због изношења лажи и клевета, а у јулу ове године проглашен је кривим у приватној тужби коју је против њега поднио бивши хрватски министар полиције Ранко Остојић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица