Kitarović: Žao mi je zbog podjela, u Jasenovac idem u tišini

Tanjug
Kitarović: Žao mi je zbog podjela, u Jasenovac idem u tišini

Rijeka - Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas, povodom najave predstavnika manjina da ni ove godine neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, da joj je žao zbog podjela po “ideološkim pitanjima” i neprestanog vraćanja u prošlost.

Grabar-Kitarović rekla je da će u Jasenovac otići u tišini da se “pokloni žrtvama”.

“Rekla sam da ću ići u Jasenovac na obilježavanje, ako svi zajedno idemo. Ovo nema smisla - svi obilježavamo žrtve, a svako na svoj način. Ja ću ići u tišini pokloniti se žrtvama jer one to zaslužuju”, rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je naglasila da joj je “žao da se dijelimo po ideološkim pitanjima i da neprestano idemo u prošlost, a trebalo bi da se usredsredimo na životna pitanja”, prenijela je Hina.

Govoreći o životnim pitanjima, na koja bi trebalo usredsrediti se, hrvatska predsjednica je rekla da su to pitanja radnika “3. maja” i njihovih porodica, kooperanata, Uljanik grupe, pa i svih firmi u Hrvatskoj, kako mikro, malih i srednjih preduzetnika, tako i velikih državnih poduzeća, a o penzionerima, kako je rekla, neće ni da govori.

“Doista me uznemirava da u središte političke rasprave, u središte života Hrvatske stavljamo te podjele”, rekla je Grabar-Kitarović, koja je danas boravila u Rijeci.

Ona tvrdi da “smo svi priznali da su režimi kao što su fašizam, komunizam i nacizam bili zločinački”.

“Treba se pokloniti svim žrtvama”, navela je Kitarović.

Kako je ranije objavljeno, Srpsko narodno vijeće pridružilo se predstavnicima jevrejskih opština i antifašista koji su potvrdili da, četvrtu godinu zaredom, neće učestvovati na zvaničnoj komemoraciji žrtvama ustaškog logora u Jasenovcu, 14. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana