Kalić promijenio šest identiteta

Agencije
Kalić promijenio šest identiteta

Podgorica - Najtraženiji crnogorski bjegunac Safet Sajo Kalić (45), tokom trogodišnjeg skrivanja od hapšenja, promijenio je čak šest lažnih identiteta, saznaju podgorički mediji u vrhu Uprave policije.

Tokom skrivanja koristio je dva lažna kosovska pasoša, ali i falsifikovani dokument sa šahovnicom, izdat u Hrvatskoj. Kada je u ponedjeljak uhapšen u Beču, kod sebe je imao kosovski pasoš na ime Rifata Murika (44) iz Lipljana. Portparol Kriminalističko-obavještajne službe Austrije Mario Hejl saopštio je da su Kalića u ponedjeljak uhapsili agenti na ulici u petom okrugu Beča.

Portparol austrijske policijske službe nije želio da otkrije sa kim je Kalić bio za vrijeme hapšenja, ali ni podatak odakle je i kada došao u prestonicu Austrije.

Portparol austrijske policije je naglasio da Kalić tokom hapšenja nije pružao nikakav otpor i da se sada nalazi  u zatvoru Jozefštat.

Kalić je osumnjičen za pranje 7,7 miliona evra, a vrijednost oduzete imovine procjenjuje se na 28 miliona evra. Kalić je kum narko-bosa Darka Šarića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana