Ivica Todorić se predao policiji u Londonu

Agencije
Ivica Todorić se predao policiji u Londonu

London - Ivica Todorić je u rukama britanske policije u Londonu kojoj se sam predao, javljaju hrvatski mediji.

Hrvatska policija zaprmila je obavijest da je u 9:04 časova po lokalnom vremenu pozvan u policijsku stanicu Čering kros u Londonu gdje je uhapšen po ovom nalogu.


Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) uhapšen u Londonu, saopštio je hrvatski MUP.

"Hrvatska policija zaprimila je obavijest da je Ivica Todorić (1951.) u 9:04 sati po lokalnom vremenu pozvan u Čering kros policijsku stanicu u Londonu gdje je i uhapšen na osnovu Evropskoga naloga za hapšenje kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija", saopšteeno je na stranici MUP-a Hrvatske.

Podsjećamo, Hrvatska je raspisala Europolovu potjernicu za njim prošle sedmice, a Todorić je putem svog bloga napisao kako hrvatske vlasti sve vrijeme znaju njegovu tačnu adresu. Kazao je kako se nikada nije skrivao te da mu je savjest čista.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi "Agrokor" za kojeg je zatražen pritvor, a Tužilaštvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna (130 miliona evra).

Prema informacijama 24sata.hr, Todorić planira od britanskog suda tražiti da ga oslobodi, a zauzvrat bi dao novac za kauciju.

Ako taj scenarij i prođe, sud tek treba odrediti koliko bi to novca bilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana