Hrvatska vlada zna Todorićevu adresu u Londonu

 Hrvatska vlada zna Todorićevu adresu u Londonu 07.11.2017 09:51 | Srna

Zagreb - Vlada Hrvatske zna tačno gdje se u Londonu nalazi vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić i već je "na dva visoka nivoa informisala engleske vlasti kako i gdje ga mogu locirati", piše nedjeljnik "Nacional".

"Postoje dva nivoa komunikacije, policijska i obavještajna. Visoki policijski funkcioneri kontaktirali su s engleskim kolegama. Isto je učinila i obavještajna služba", navodi se u tekstu.


Izvori hrvatskog nedjeljnika rekli su da se do tih informacija došlo rekonstruisanjem telefonskih brojeva kojima se služi Ivica Todorić, kao i članovi njegove porodice.

"Nacional" tvrdi i da je izvor blizak Anti Todoriću potvrdio da su se krajem prošle sedmice našli Ante i Ivica Todorić, a otkriva i njegovu londonsku adresu - Hal roud /Hall Road / 48.

Ivica Todorić se od 2. novembra nalazi na Evropolovom spisku najtraženijih bjegunaca, a istog dana kada je to objavljeno, on je putem svog bloga potvrdio da hrvatske vlasti sve vrijeme znaju njegovu tačnu adresu.

"Moji su advokati u stalnom kontaktu sa vlastima i nadležnim institucijama kojima je poznata moja adresa, i to još od prije nego što je protiv mene pokrenuta bilo kakva istraga", komentarisao je Ivica Todorić, dodajući kako se ne skriva, te da mu je savjest čista.

Na novinarsko pitanje o tome gdje je Todorić, premijer Hrvatske Andrej Plenković je prije nekoliko dana rekao da hrvatske institucije rade sve zakonom predviđene aktivnosti kako bi to saznale.

Todorić je jedini osumnjičeni u aferi "Agrokor" za kojeg je zatražen pritvor, a Tužilaštvo Hrvatske tereti ga za pronevjeru više od milijardu kuna /130 miliona evra/.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica