Боксерски шампион ухапшен због везе са Бојовићем

Агенције
Боксерски шампион ухапшен због везе са Бојовићем

Подгорица - Црногорска полиција ухапсила је у Будви боксера Николу Сјеклоћу (39) осумњиченог за илегално посједовање оружја и муниције, а полиција сумња да је шампион повезан са кланом бившег вође "земунаца" Луке Бојовића.

Лисице на руке Сјеклоћи су стављене у четвртак у акцији привођења особа блиских криминалним клановима, када је ухапшено двадесетак особа. Никола Сјеклоћа је познати боксер, рођен у Нишу, који је у категорији до 75 килограма на Свјетском првенству 2003. године у Бангкогу освојио бронзану медаљу. Прије три године, као професионални боксер београдског кампа "Црвена звезда Гинис", борио се за титулу свјетског шампиона у суперсредњој категорији, али је тај меч изгубио. Средином 2015. године политички се ангажовао у Демократској Црној Гори, али је убрзо приведен због протеста против власти испред Скупштине Црне Горе.

Поред Сјеклоће, у Будви су ухапшене још три особе, док су на информативни разговор приведени Марко Љубиша звани Кан, Ђуро Ивановић, Драган Марковић, и боксеров брат Горан Сјеклоћа. На 11 локација у Будви, Пржну, Милочеру и Светом Стефану претресени су станови и куће Љубише, Ивановића, Младена Кажанегре, Марковића, Николе и Горана Сјеколоће, и Горана Словинића.

Особе које су приведене на информативни разговор такође се повезују са кланом Луке Бојовића. Код четворице ухапшених нађено је оружје, муниција, пригушивач за пиштољ, оптички нишан, радио станице, саопштила је црногорска Управа полиције. Сјеклоћа и тројица ухапшених су приведени на саслушање у тужилаштво. Истовремено са акцијом у Будви, у Бару и Улцињу приведено је 11 безбједносно-интересантних особа и претресено исто толико локација.

Марка Љубишу полиција доводи у везу са нарко-бизнисом, а у јулу ове године, барска полиција одузела је криптоване мобилне телефоне. Својевремено је довођен у везу и са убиством Ивана Шћепановића из Краљева у Будви 2011. години, рођака контроверзног Будванина Ивана Делића, али никада није доказано да је имао било какву улогу у тој ликвидацији.

Љубиша је иначе два пута, 2009. и 2013. у Београду преживио покушаје ликвидације. Атентат је преживио и Ивановић, на кога је непознати нападач пуцао 2014. године испред његове куће у будванском насељу Дубовица.

Бојовић

Лука Бојовић у Шпанији служи казну затвора од 18 година за фалсификовање докумената и држање оружја. Бојовићу је казна изречена у децембру 2014. године. Бојовић је наводно наручио убиство Југослава Цветановића у Врању 27. септембра ове године. Југослав је брат Саше Цветановића убице Николе Бојовића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана