Bar: Vođa klana ubijen pred sinom

Agencije
Bar: Vođa klana ubijen pred sinom

Bar - Vođa barskog kriminalnog klana Armin Muša Osmanagić ubijen je ispred kafea "Savoja" na očigled njegovog dvogodišnjeg sina i najboljeg prijatelja Andrije Mrdaka.

Osmanagić je upucan ispred kafea "Savoja" u utorak, poslije čega je došlo i do pucnjave u kafiću "La eskvina" rođaka Darka Šarića.

Snajperista je pogodio u stomak Osmanagića, dok je sjedio ispred kafića, a u pucnjavi je ranjen i konobar kafića.

Zrno, koje je prošlo kroz njegovo tijelo, zarilo se u ruku konobara restorana Zorana Macavare, koji je zbog povrede zadržan na liječenju. Očevici ubistva ispričali su da je Baranin kao pokošen pao na ulazu u baštu restorana, na pola metra od dvogodišnjeg sina i najboljeg prijatelja Andrije Mrdaka.

Kad je policija stigla na mjesto događaja, Osmanagić je davao znake života, ali preminuo je na putu do bolnice.

Samo 15 minuta poslije ove pucnjave uslijedio je napad iz vatrenog oružja u strogom centru grada. Jedan mladić, nezvanično Osmanagićev saradnik Jovan Klisić, uletio je na terasu kafea "La eskvina" i uz psovke zapucao na grupu mladića koji su, navodno, pripadnici klana suprotstavljenog Osmanagićevoj grupi.

Vlasnik kafea "La eskvina" je Jovo Đurović, vođa drugog barskog klana i bliski rođak Darka Šarića. Kako se pretpostavlja, dva klana su u sukobu.

U drugoj pucnjavi niko nije povrijeđen.

Policija je Armina Mušu Osmanagića označila kao vođu drugog po snazi barskog klana. Osmanagić i njegova supruga Ljiljana Bigović-Osmanagić osumnjičeni su za pranje novca.

Istraga

Kad je prije dvije godine policija počela da ispituje njegov rad, Osmanagić je izjavio da nema ništa protiv tih istraga.

- Tačno je da policija kontroliše moj porodični biznis, od kojeg živim. Bavim se legalnim poslovima, ne prodajem drogu, ne ubijam ljude i nemam ništa protiv da se takve finansijske kontrole obavljaju konstantno - kazao je tada Osmanagić.

 

O klanovima u Baru

- U ovom crnogorskom gradu nekad je operisalo šest mafijaških klanova

- Ove godine policija je identifikovala tri klana

- Na čelu najmoćnijeg navodno stoji Veselin Bujić, nasljednik Luke Đurovića. Oni su dio organizacije Luke Bojovića

- Na čelu drugog po snazi klana bio je Armin Muša Osmanagić

- Policija kao vođe trećeg po snazi klana spominje braću Stojana i Vladu Sekulovića iz Sutomora

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana