RS podržava niže cijene lijekova

D. K.
RS podržava niže cijene lijekova

Banjaluka - Ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić rekao je da će Srpska podržati svaku odluku koja će doprinijeti snižavanju cijena lijekova u BiH.

- RS sigurno neće biti neko ko će kočiti usvajanje pravilnika koji treba dovesti do nižih cijena lijekova - istakao je Bogdanić odgovarajući na pitanje da li su razmotrili pravilnik o maksimalnim cijenama lijekova u BiH, koji im je dostavila Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH.

On nije mogao precizirati za koliko bi cijene lijekova mogle biti niže ako pravilnik bude usvojen.

- Treba sačekati današnji sastanak i kako će Stručni savjet Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH odlučiti, a poslije toga ćemo znati kolike će biti uštede i šta možemo očekivati - rekao je Bogdanić.

O novom pravilniku o lijekovima, koji je pretrpio određene izmjene i na čije se usvajanje čeka mjesecima, do danas je trebalo da se izjasne resorna entitetska ministarstva. Pravilnik potom ide pred Stručni savjet Agencije za lijekove i medicinska sredstva, koji danas treba da donese konačnu odluku, prije nego što ga uputi na usvajanje u Savjet ministara BiH.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana