РС подржава ниже цијене лијекова

Д. К.
РС подржава ниже цијене лијекова

Бањалука - Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је да ће Српска подржати сваку одлуку која ће допринијети снижавању цијена лијекова у БиХ.

- РС сигурно неће бити неко ко ће кочити усвајање правилника који треба довести до нижих цијена лијекова - истакао је Богданић одговарајући на питање да ли су размотрили правилник о максималним цијенама лијекова у БиХ, који им је доставила Агенција за лијекове и медицинска средства БиХ.

Он није могао прецизирати за колико би цијене лијекова могле бити ниже ако правилник буде усвојен.

- Треба сачекати данашњи састанак и како ће Стручни савјет Агенције за лијекове и медицинска средства БиХ одлучити, а послије тога ћемо знати колике ће бити уштеде и шта можемо очекивати - рекао је Богданић.

О новом правилнику о лијековима, који је претрпио одређене измјене и на чије се усвајање чека мјесецима, до данас је требало да се изјасне ресорна ентитетска министарства. Правилник потом иде пред Стручни савјет Агенције за лијекове и медицинска средства, који данас треба да донесе коначну одлуку, прије него што га упути на усвајање у Савјет министара БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана